Skip to main content

Op 2 december werden we met spoed opgeroepen naar de Pluvierenlaan, waar een ernstige waterlekkage voor flinke overlast zorgde. In samenwerking met Vitens hebben we direct actie ondernomen om het lek te stoppen en ervoor te zorgen dat het water snel kon worden afgevoerd. Onze brandweerlieden openden putten in de straat en maakten ze vrij van bladeren om het water efficiënt te laten wegstromen. Na deze inspanningen zijn we teruggekeerd naar de kazerne.

Enkele uren later, terwijl er werd gewerkt aan het repareren van de gesprongen waterleiding, werd er onverwachts een gasleiding geraakt. Met spoed zijn we ter plaatse gekomen om de situatie onder controle te krijgen. Bij aankomst bleek dat het om een diepgelegen leiding ging, buiten ons bereik. De beslissing werd genomen dat onze taak was om metingen uit te voeren in de omgeving. Gelukkig kwam Stedin met hoge spoed ter plaatse om de leiding te dichten.

Tijdens deze uitdagende situatie konden we rekenen op de steun van onze collega’s van brandweer Soesterberg, die met hun verzorgingseenheid ter plaatse kwamen. Ze voorzagen iedereen van koekjes en warme koffie, wat enorm gewaardeerd werd.

Dankzij de snelle en gecoördineerde inzet van alle hulpdiensten en de samenwerking met Vitens en Stedin, kon de situatie onder controle worden gebracht.

We willen ook onze dank uitspreken voor het geduld en begrip van de bewoners in de Pluvierenlaan en omgeving.

Leave a Reply