Skip to main content

Op onze oefenavond, op dinsdag 12 september, werden wij als Brandweer Bilthoven gezegend met het ontroerende bezoek van twee bijzondere mensen.

Deze ontmoeting raakte ons diep en herinnerde ons eraan waarom we elke dag toegewijd zijn aan onze taak. Een van de bezoekers was een man die we enkele weken daarvoor het leven hadden gered samen met de Ambulance tijdens een cruciale melding. Zijn overleving was het resultaat van teamwork, training en vastberadenheid.

De andere bezoeker was zijn vrouw, die samen met hem was op deze onvergetelijke avond. Ze kwamen niet met lege handen, maar met een schat aan dankbaarheid. In de vorm van een hartverwarmende brief een speelgoed brandweerwagen en een prachtige taart, wilden ze hun oprechte waardering tonen voor onze inzet en toewijding. De brief was doordrenkt met woorden van dankbaarheid en diepe emotie, die ons raakten op een manier die moeilijk in woorden te vatten is.

De taart, bedekt met de zoetheid van dankbaarheid, de speelgoed brandweerwagen en de prachtige brief, symboliseerde de band die we deelden met deze bijzondere mensen, een band die was gesmeed in het heetst van de strijd, maar die nu was verankerd in dankbaarheid en vriendschap.

Dit moment herinnerde ons eraan waarom we ons vak kozen, waarom we trainen, waarom we altijd paraat staan om hulp te bieden en aan dat we dit doen, omdat het ons de kans biedt om levens te redden en onze gemeenschap te helpen. De glimlach op het gezicht van deze twee bezoekers was een beloning die niet in geld of eer uit te drukken is.

We willen onze oprechte dank uitspreken aan deze twee geweldige mensen, en aan iedereen die ons steunt en vertrouwt in wat we doen. We zijn geïnspireerd en gemotiveerd om ons werk voort te zetten en te blijven dienen met passie, toewijding en mededogen. Samen staan we sterk. Samen maken we een verschil.

Leave a Reply