Skip to main content

Op vrijdagavond 2 februari, omstreeks 18:30 uur, werden we met spoed opgeroepen naar de Oranje Nassaulaan in Bilthoven, waar een verwoestende brand was uitgebroken onder de carport van een woning. In het voertuig kregen onze brandweerlieden te horen dat het vuur zich had verspreid naar een auto en naar de carport van de woning. Hierdoor besloot de Bevelvoerder al in het voertuig om op te schalen naar middelbrand.

De oorzaak van deze vuurzee bleef vooralsnog onbekend, maar de verwoestende gevolgen tekenden zich duidelijk af in het oranje schijnsel van de vlammen.

Bij onze aankomst bleek de situatie ronduit alarmerend. Een auto stond onder de carport in lichterlaaie, de vlammen reikten hoog de lucht in en hadden al snel ook de carport zelf in hun greep. De dreiging dat het vuur zou overslaan naar het aangrenzende woonhuis was reëel. Het was een race tegen de klok om de brand zo snel mogelijk onder controle te krijgen.

Onze brandweerlieden begonnen een intensieve strijd tegen de vlammenzee. Ondanks de zware strijd slaagden onze brandweerlieden erin om de verspreiding van het vuur naar het woonhuis te voorkomen.
Helaas was de auto die onder de carport stond niet meer te redden. De vlammen hadden het voertuig verwoest, waardoor er slechts een verkoolde rest overbleef.

Nadat de vlammen waren gedoofd, verrichtten onze brandweerlieden nazorg, controleerden ze op mogelijke smeulende resten en stelden ze vast dat er geen direct gevaar meer dreigde.

 

Leave a Reply