Skip to main content

Op 22 augustus hebben we een middelbrand oefening gedraaid in het oude Politiebureau aan de Leyenseweg in Bilthoven.

Binnen een korte tijd arriveerde we met de eerste tankautospuit op de locatie. De eerste stap was een grondige verkenning van het gebouw. Tijdens deze verkenning werd een brand bij de achterdeur aangetroffen, die zich van boven naar de kelder uitbreidde. Twee brandweerlieden openden de deur en troffen een slachtoffer aan, dat onmiddellijk in veiligheid werd gebracht.

Om de brand te bestrijden, werd een gecoördineerde aanpak gehanteerd. Terwijl de ploeg van de eerste tankautospuit via de hoofdingang werkte, ging de ploeg van de tweede tankautospuit (geallameerd wegens middelbrand) via de achterdeur naar binnen. Deze strategie hielp bij het beheersen van de situatie en het voorkomen van verdere escalatie.

Tijdens de verdere verkenning in het pand werden nog eens drie ‘slachtoffers’ aangetroffen, die snel en veilig geëvacueerd werden. Dit benadrukte het belang van paraatheid en de focus op levensreddende acties in dergelijke situaties.

Deze oefening benadrukt de toewijding van onze Brandweer aan continue training en paraatheid. We blijven ons inzetten om de veiligheid van de gemeenschap te waarborgen en te reageren op noodsituaties.

Leave a Reply